Sayfalar

17 Ekim 2012 Çarşamba

Muşta


Evet sevgili Muşta severler, yeni bir yayınımızla daha karşınızdayız. Bugün Muşta nedir, nerde satılır, cezası nedir, nasıl kullanılır, ve düşman üzerinde ne gibi etkiler yaratır, bugün bu sorulara cevap bulacaz. Öncelikle sıkıcı kısım olan tarihçesinden kısaca bahsediym. İlk örneklerine Hindistan’da rastlanan ve orijinal ismi Mushti olan namı diğer muşta, ilk olarak sert tahta veya boynuzdan imal ediliyordu. Daha sonra metaller kullanılarak üretilmeye başlandı. Değerli psikopat arkadaşlarımız tarafından  paslanmaz çelikten yapılmış muştalar oldukça rağbette bu aralar. Zaten diğer çeşitlerine rastlamak da çok zor. Google a muşta diye yazıp şuanda bu sayfada olduğunuza göre muştanın ne olduğunu az çok bildiğinizi düşünerek şuana kadar detaylı bir anlatıma geçmedim. Şimdi muştanın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız için kısa bir açıklama yapmak istiyorum.


Yukarıdaki resimde de görmüş olduğunuz paslanmaz çelikten imal edilen bu cisim üzerindeki deliklerden parmaklarnızı geçiriyorsunuz ve elinizi yumruk şekline getirdiğinizde artık tam bir demir yumruk oluyorsunuz, hatta demir yumruk demekte az olur, birine bu şekilde, bir muşta ile vurmanızla adama balyozla vurmanız tamamen aynı şey. Neden mi ? Şöyle açıklayım, hemen hemen hepiniz bir boks veya kicboks maçı veya benzer türde maçlar izlemişinizdir, orda sporcuların hepsi ellerine eldiven takarak ringe girerler, çünkü gerçek hayat filmlere pek benzemiyor maalesef, karşınızdaki adamın başına güçlü bir yumruğu dengesiz atmanız sonucunda ya sizin eliniz kırılır, yada adamın herhangi bir yeri… Eldiven kullanımı da bunları az da olsa hafifletmek ve vurma esnasında kemik- kemik temasını engelleyerek yumruğunuzun oluşturacağı kuvvetin rakip üzerinde eşit dağılımının sağlanmasına yardımcı oluyor. Muşta ise bu anlattıklarımın tam tersi bir etki bırakıyor rakip üzerinde, siz yumruğu atarken muştayı parmaklarınız ve avuç içinizle sıkı bir şekilde kavradığınızdan dolayı, yumruğa kattığınız ivme ve kuvvet, muştanın üzerindeki birbirinden ayrı her biri yaklaşık 1 cm² ‘ lik toplamda da yaklaşık 4-5 cm² ’lik çok çok sert bir alanda toplanarak direkt rakibin üzerinde yoğunlaşıyor. Sonuç olarak adam ya sakat kalıyor, ya bir yerleri ya da birden fazla yerleri kırılarak yere yığılıyor. 



Birde bu muştaların ucu çivili olanları var, onlarda durum daha da berbat,  sonuç direkt ölüm diyebilirim size, zaten bu aletlerin kullanımını bırakın taşınması bile 6136 sayılı kanuna göre kesinlikle yasak. Geçmişte savaş silahı olarak bile kullanılmış bu muştalar, gerisini siz düşünün işte. Neyse şimdi bu muştalar kaç para ve nerden bulabiliriz sorusuna gelelim. Muştaların fiyatları sabit gibi yaklaşık 10 lira, çivili olanları ise 30 lira civarında, İstanbul’da falan kuytu köşelerdeki seyyar satıcıların hemen hemen hepsinde var. Zaten genel olarak da seyyar satıcılar bu tür malzemeleri satıyor, birine veya bir kaçına sorun, kendisinde yoksa bulabileceğiniz bir yer söyler size.